Origen del Budisme


El budisme es basa en els ensenyaments del seu fundador, el Buda. El seu símbol és una roda de vuit radis. És una religió que procedeix de les creences de l’hinduisme, però que va en contra del ritualisme excessiu dels bramanisme.



El budisme és una tradició de més de 2600 anys que s'origina a L'Índia. El seu fundador, Siddharta Gautama al que s'anomenaria el Buda Sakyamuni, ens ensenya, per pròpia experiència, que tots els éssers tenim un potencial de claredat i harmonia que podem desenvolupar fins a la plenitud.

El budisme, sense ser una religió pròpiament dita, explica la realitat d'una forma completa i profunda, donant resposta clara i convincent, des d'un punt de vista no dogmàtic a les preguntes existencials. La pràctica del budisme es basa en la interiorització personal dels ensenyaments a través d'un procés d'estudi, reflexió i meditació. En aquest sentit, podem dir que el budisme és una ciència de la ment que ofereix tècniques de creixement psicològic i espiritual, sostinguda en l'experiència de tot un llinatge de successius practicants que han constatat els seus efectes.

El budisme és un camí de creixement interior, una filosofia integral de vida, que ens ajuda a redescobrir el nostre potencial per experimentar l'harmonia i plenitud que ens correspon per naturalesa. La tradició mahayana o universal del budisme, a la qual pertanyem, considera que tots els éssers compartim aquesta mateixa naturalesa i potencial. La seva aspiració és contribuir que tots els éssers, sense distinció, desenvolupin aquest potencial i assoleixin la plenitud.


QUÈ ÉS EL BUDISME? CLICA!


Diu el mateix Buda:

" Escolteu monjos i savis!Com l'orfebre analitza la puresa l'or,tallant-lo, raspant-lo i fonent-lo,
així heu d'analitzar les meves paraules,no les accepteu únicament per respecte envers mi. ""Mai cometre cap acció danyosa, acumular una fortuna en mèrits positius, dominar per complet la pròpia ment. Aquest és l'ensenyament del Buda".